Een nieuw logo voor The E-team Emmen

Oplettende kijkers die ons Instagram-account in de gaten houden, is het wellicht al opgevallen. Sinds kort heeft The E-team Emmen een nieuw logo.

Na 15 jaar gespeeld te hebben met hetzelfde logo, is besloten dat het tijd werd voor verandering. Hiertoe is besloten om een nieuw logo te laten ontwerpen.

Hierbij hebben wij ons laten inspireren door het oude logo, als dank naar (oud)-spelers, -trainers en vrijwilligers die deze prachtige club hebben opgericht en gemaakt naar wat het nu is, een bloeiende vereniging die mensen de ruimte biedt om te sporten op het niveau. Ten opzichte vna het oude logo is het ene en ander strakker vormgegeven en gelijk getrokken met de huisstijl van onze moedervereniging (G.S.C. Emmen). Daarnaast biedt het nieuwe logo de mogelijkheid om deze in zwart/wit weer te geven, op bijvoorbeeld kleding, als watermerk en merchandise.

In de komende periode zal het oude logo dan ook steeds meer plaats gaan maken voor het nieuwe. Om te beginnen op de social mediakanalen, op het nieuwe trainingspak en de nieuwe rugplaten welke binnenkort onthuld worden.

Als E-team Emmen willen we William Hartman hartelijk bedanken voor de tijd en energie die hij in dit project heeft gestopt.

E-Team Emmen leidt haar scheidsrechters hoger op

Zaterdag 17 februari vond de scheidsrechtersvervolgcursus plaats voor HK/OK waaraan enkele leden van E-Team Emmen aan deel namen.

Tijdens de vervolgcursus werd de theorie en de praktijk behandeld met vervolgens een toets. Na een aantal spelregel wijzigingen was dit een struikelblok voor een aantal deelnemers.
E-Hockey arbiter-veteraan Bram Salomé volbracht de cursus met succes, zo ook Ruben Salomé en Joas Muilwijk.

VOORBESCHOUWING: Jaarlijks dagretourtje Zeeland voor de boeg

The E-Team E1 en E2 heeft afgelopen zaterdag haar laatste voorbereidingstraining voltooid om te gaan schijnen in Goes.

De verwachtingen voor E1 zijn hoog in de Hoofdklasse. Zij mogen zich melden voor de wedstrijd tegen de nummer 2, GP Bulls. Vorige ontmoeting was het nek-aan-nek met helaas een verlies na het eindfluitsignaal. Ditmaal is E1 wederom weer gemotiveerd.
De dag wordt afgesloten tegen onze zuiderburen Gidos. Eerdere ontmoetingen zijn met ruime cijfers gewonnen. E1 wil de 3e plek vasthouden en daarom zal deze wedstrijd ook gewonnen moeten worden.

Tot ons spijt moet The E-Team E2 zich terugtrekken voor de competitiedag in Goes wegens zieken.

NABESCHOUWING: Thuisvoordeel werpt enkele vruchten af

Zaterdag 30 september was sportcentrum Pagedal te Stadskanaal het middelpunt voor de start van het nieuwe seizoen voor de Hoofd- en Overgangsklasse, de ere- en eerste divisie van het rolstoelhockey. Gedurende deze dag moest The E-team Emmen E1 wederom aan de bak in de Hoofdklasse en debuteerde The E-team Emmen E2 in de Overgangsklasse.

De vedettes van de E1 tikten met volste vertrouwen de bal als eerst af tegen Upward E1. Waarbij zich gelijk een unicum voordeed doordat Joas zijn eerste tos van het seizoen wist te winnen. Er gaan geruchten dat hij hier de gehele zomerstop op heeft getraind.
Dit voorspoedige begin resulteerde in een rooftocht gedurende de eerste helft, wat bij rust resulteerde in een ruime voorsprong van maar liefst 6-1. The E-team zou The E-team echter niet zijn als ze het zichzelf niet onnodig moeilijk zou maken. De tweede helft werd slap begonnen, iets wat het E-team niet meer te boven kwam, er vielen veel tegendoelpunten en dus maakten zij het spannend tot waarbij Upward terugkwam tot 7-6, met nog een drietal minuten te gaan vielen er nog twee tegengoals, maar wij wisten ook twee keer te scoren met goed uitgekiemde aanvallen. Dit resulteerde in een, abrupte, 9-8 eindstand. Terwijl de tafel blijkbaar niet geheel nauwkeurig was in het bijhouden van de speeltijd, was de scheids dat gelukkig wel. Hetgeen in ons voordeel werkte. De eerste 3, zwaarbevochten, punten waren binnen!
De tweede wedstrijd speelde de E1 tegen het net gepromoveerde Black Scorpions. Na enkele jaren afwezigheid in de ‘eredivisie’, zijn zij dit jaar weer present in de hoofdklasse. Deze wedstrijd was met minder druk beladen, dus trekken de mannen zo nu en dan de trukendoos open nadat een ruime voorsprong opgebouwd was. Na de 7-1 begon de galleryplay van de vedettes. Zo kreeg Michel –de Pepe van de E1– de ruimte om enkele keren verwoestend uit te halen, geluk bij een ongeluk dat het vizier wat troebel was waardoor hij het netje slechts eenmaal liet bollen. Alsof dat nog niet genoeg was deden vedettes Joas en Tim er nog een schepje bovenop en alsof dat nog niet genoeg was had zelfs Ruben – blijf oefenen – het plan gevat om een goal te maken. Hetgeen helaas niet is gelukt, desondanks wist het E-team een 13-2 eindstand op het scorebord te tonen.
Na de eerste twee wedstrijden eist de E1 de eerste plaats in de hoofdklasse op. De quote van Endri om ’nooit de nul’ te houden, hield hij uiteraard in ere.

De E2 debuteerde in de Overgangsklasse met als eerste tegenstander Upward E2. E2 speelde voor een debuut een redelijk goede eerste helft met een 0-2 achterstand in de rust. Hoewel de ruststand anders deed vermoeden, ging het gelijk op met Upward E2. Na een spelerswissel tijdens de rust binnen E2 was er vooruitgang. Enkele minuten later werden er meerdere spelerswissels gedaan bij de tegenpartij en kreeg E2 meer weerstand. Dit resulteerde in een 0-3 verlies.
Kampong was de tweede en tevens laatste tegenstander van de eerste competitiedag. Deze wedstrijd was van een ander kaliber dan de eerste. Hierbij werd meer tactiek betrokken met een scherper oog en spel. Tijdens de rust stond E2 op een achterstand van 0-4 met als gevolg een spelerswissel, Ruben – de buffel – uit E1 in het veld. Door zijn inzet verbeterde ons spel, maar helaas de uitslag niet, 0-4.
De E2 heeft zich met inzet de wedstrijden goed weten door te komen en evenaart zich aan Feyenoord in de Champiogns League, twee keer verlies uit twee wedstrijden.

De conclusie is al snel getrokken: ook dit seizoen is de bal weer rond. En mag het goudgele sap weer rijkelijk vloeien.

VOORBESCHOUWING: Eerste competitiedag voor E1 en E2

Redactie – Aanstaande zaterdag is het zover, de eerste competitiedag van het nieuwe seizoen. Voor het eerst zullen er twee teams van The E-Team deelnemen aan de landelijke competitie. The E-Team E2 heeft op het afgelopen NK een plaats in de overgangsklasse afgedwongen.

Voor beide teams spelen de eerste wedstrijd om 12 uur.
E-Team E1 speelt haar tweede wedstrijd om 14 uur. E-Team E2 speelt haar tweede wedstrijd om 16 uur.

Er wordt gespeeld in de sporthal van Pagedal, Hoveniersweg 1 te Stadskanaal.

Het schema is hier te vinden.

Tot zaterdag!

EXTRA NABESCHOUWING: E-team E2 flikt het!

Redactie – Afgelopen zaterdag was de, zoals de KNHB het noemt, “landelijke finale dag”. Ofwel het NK, zoals het officieus genoemd wordt. Het E-team E2 mocht hier strijden om drie plekken in de overgangsklasse met 7 andere teams. De teams die ook om de plekken streden waren; De Pont E2 en Somival uit de overgangsklasse, CHT en Push E2 uit regio zuid, Evergreen on Wheels en Doing uit regio midden en Tukkers United E2 uit dezelfde regio als The E-team E2. Deze teams werden opgesplitst in twee poules. Poule A bestond uit CHT, Somival, Evergreen on Wheels en The E-team E2. De andere poule bestond uit Push E2, Doing, De Pont E2 en Tukkers United E2. Voor deze dag waren Ruben, Marnix, Dylan, Endri, William en Ivo opgeroepen. Verder kon in uiterste nood en beroep op Michel gedaan worden.

De poulewedstrijden gingen geweldig, vol strijd werd gestreden en alle drie wedstrijden werden dan ook gewonnen door The E-team. Hierdoor moest in de halve finale aangetreden worden tegen de nummer twee uit de andere poule. Dit was, verrassenderwijs, De Pont E2. Een strijdplan mocht niet baten en de wedstrijd ging verloren met ruime cijfers. The E-team kon zich opmaken voor de spannendste wedstrijd van de dag en de laatste kans voor een plek in de overgangsklasse. De tegenstander was een bekende, het team waar de dag mee begon. Het werd een zenuwslopende wedstrijd waaruit duidelijk werd dat vijf wedstrijden op één dag spelen toch wel wat teveel van het goede was. Uiteindelijk kon met veel moeite een 6-5 overwinning uit het vuur gesleept worden. THE E-TEAM E2 SPEELT VOLGEND JAAR OVERGANGSKLASSE!!!!

Voor het eerst in de geschiedenis van het E-team komen twee van haar teams in de landelijke competitie uit! Het zal een zwaar, maar memorabel seizoen gaan worden waarin we iedere speler dubbel zo hard nodig zal zijn! Maar wij hebben er zin in!

« Older Entries