NABESCHOUWING: Thuisvoordeel werpt enkele vruchten af

Zaterdag 30 september was sportcentrum Pagedal te Stadskanaal het middelpunt voor de start van het nieuwe seizoen voor de Hoofd- en Overgangsklasse, de ere- en eerste divisie van het rolstoelhockey. Gedurende deze dag moest The E-team Emmen E1 wederom aan de bak in de Hoofdklasse en debuteerde The E-team Emmen E2 in de Overgangsklasse.

De vedettes van de E1 tikten met volste vertrouwen de bal als eerst af tegen Upward E1. Waarbij zich gelijk een unicum voordeed doordat Joas zijn eerste tos van het seizoen wist te winnen. Er gaan geruchten dat hij hier de gehele zomerstop op heeft getraind.
Dit voorspoedige begin resulteerde in een rooftocht gedurende de eerste helft, wat bij rust resulteerde in een ruime voorsprong van maar liefst 6-1. The E-team zou The E-team echter niet zijn als ze het zichzelf niet onnodig moeilijk zou maken. De tweede helft werd slap begonnen, iets wat het E-team niet meer te boven kwam, er vielen veel tegendoelpunten en dus maakten zij het spannend tot waarbij Upward terugkwam tot 7-6, met nog een drietal minuten te gaan vielen er nog twee tegengoals, maar wij wisten ook twee keer te scoren met goed uitgekiemde aanvallen. Dit resulteerde in een, abrupte, 9-8 eindstand. Terwijl de tafel blijkbaar niet geheel nauwkeurig was in het bijhouden van de speeltijd, was de scheids dat gelukkig wel. Hetgeen in ons voordeel werkte. De eerste 3, zwaarbevochten, punten waren binnen!
De tweede wedstrijd speelde de E1 tegen het net gepromoveerde Black Scorpions. Na enkele jaren afwezigheid in de ‘eredivisie’, zijn zij dit jaar weer present in de hoofdklasse. Deze wedstrijd was met minder druk beladen, dus trekken de mannen zo nu en dan de trukendoos open nadat een ruime voorsprong opgebouwd was. Na de 7-1 begon de galleryplay van de vedettes. Zo kreeg Michel –de Pepe van de E1– de ruimte om enkele keren verwoestend uit te halen, geluk bij een ongeluk dat het vizier wat troebel was waardoor hij het netje slechts eenmaal liet bollen. Alsof dat nog niet genoeg was deden vedettes Joas en Tim er nog een schepje bovenop en alsof dat nog niet genoeg was had zelfs Ruben – blijf oefenen – het plan gevat om een goal te maken. Hetgeen helaas niet is gelukt, desondanks wist het E-team een 13-2 eindstand op het scorebord te tonen.
Na de eerste twee wedstrijden eist de E1 de eerste plaats in de hoofdklasse op. De quote van Endri om ’nooit de nul’ te houden, hield hij uiteraard in ere.

De E2 debuteerde in de Overgangsklasse met als eerste tegenstander Upward E2. E2 speelde voor een debuut een redelijk goede eerste helft met een 0-2 achterstand in de rust. Hoewel de ruststand anders deed vermoeden, ging het gelijk op met Upward E2. Na een spelerswissel tijdens de rust binnen E2 was er vooruitgang. Enkele minuten later werden er meerdere spelerswissels gedaan bij de tegenpartij en kreeg E2 meer weerstand. Dit resulteerde in een 0-3 verlies.
Kampong was de tweede en tevens laatste tegenstander van de eerste competitiedag. Deze wedstrijd was van een ander kaliber dan de eerste. Hierbij werd meer tactiek betrokken met een scherper oog en spel. Tijdens de rust stond E2 op een achterstand van 0-4 met als gevolg een spelerswissel, Ruben – de buffel – uit E1 in het veld. Door zijn inzet verbeterde ons spel, maar helaas de uitslag niet, 0-4.
De E2 heeft zich met inzet de wedstrijden goed weten door te komen en evenaart zich aan Feyenoord in de Champiogns League, twee keer verlies uit twee wedstrijden.

De conclusie is al snel getrokken: ook dit seizoen is de bal weer rond. En mag het goudgele sap weer rijkelijk vloeien.

Geef een reactie