7e Competitiedag te Arnhem

Redactie – Zaterdag 20 mei werd de 7e competitiedag gehouden in Sporthal Valkenhuizen te Arnhem. Het was een combinatiedag wat betekende dat alle teams in actie zouden komen. Dit bracht, mede door de vele zieken, een heel complex schema met zich mee wie wanneer moest spelen. Wij van de E1 konden rekenen op de hulp van Marnix, Ruben en William. Endri was helaas ziek evenals Eveline en Niek. Er stond voor de eerste wedstrijd nog veel op het spel, zo kon het E-team technisch gezien nog tweede worden, maar ook als vierde eindigen.

Upward E1 – E-team Emmen
De eerste wedstrijd was tegen het thuisspelende Upward. Dit was dan ook gelijk de wedstrijd om de derde plek. Verloren we deze, was het bijna zeker dat we verbannen werden naar de vierde plek. Dit in ons achterhoofd houdende begonnen we de wedstrijd sterk. De spelers die, in tegenstelling tot de coach, geen spanning voelden, gingen er direct op en al snel volgde daar de bevrijdende 1 en 2-0. Waarna door slordig verdedigen een tegendoelpunt bijna cadeau gedaan werd. het E-team liet zich niet van de wijs brengen en scoorde al snel de 3-1. Hierna volgde weer een tegendoelpunt. Het e-team wist daarentegen ook nog een keer te scoren, dit bracht de ruststand op 4-2.
Na de rust werd behoudender gespeeld en een kleine tactische aanpassing gedaan. Gestaag werd de voorsprong uitgebouwd en werd de eindstand beslist in het voordeel van The E-team. Mede dankzij de uitstekende keeperskwaliteiten van William werd een eindstand van 10-6 bereikt. De derde plek was veilig!

GP Bulls – E-team Emmen
Tussendoor wat wedstrijden bekeken hebbende kwamen we na snel rekenen tot de conclusie dat de tweede plek inmiddels uit zicht was. Het E-team speelde kortom nergens meer om. GP Bulls echter kon bij verlies, het kampioenschap mislopen. Dit merkte het publiek ook, er werd gespeeld op het scherpst van de schrede door beide teams. Dit werd soms wel soms niet afgefloten door de scheidsrechter. Rond de 14e minuut, met een 2-1 achterstand, kreeg het E-team een discutabele shoot-out tegen. Deze werd echter gescoord door de aanvaller van GP Bulls. Een aantal minuten later probeerde een andere aanvaller de 40 centimeter ruimte tussen Joas en de boarding wat uit te wijden, waar een botsing op volgde. In plaats van een vrije bal voor het E-team werd, op een redelijk overdreven manier, de vrije bal aan GP Bulls toegekend en kreeg Joas zijn tweede groene, en dus gele, kaart getoond. Dit zorgde ervoor dat Joas twee minuten langs de kant diende toe te kijken. Na ongeveer dertig seconden uitgezeten te hebben volgde de rust. Er werd besloten om dezelfde tactiek te blijven hanteren en eerst op balbezit te spelen. Wonderbaarlijk genoeg lukte het Tim en Michel zelfs om door het offensief van GP Bulls heen te breken en de 3-2 binnen te tikken. Hierna mocht Joas het veld weer in, de gele kaart echter had zijn werking niet gemist en het hele E-team ging voorzichtiger spelen, vooral omdat geen pijl te trekken viel op de arbitrage. De wedstrijd werd rustige uitgespeeld waarbij soms het net nog gevonden werd, echter lukte de GP Bulls dit vaker. Het zorgde voor een 8-5 eindstand in het voordeel van GP Bulls, zij waren kampioen en wij konden aan het bier!

Terugkijkend een gekke dag, de derde plaats veilig kunnen stellen, maar de laatste wedstrijd werd toch wat raar afgesloten. Voor nu rest ons niets dan trainen en volgend jaar nog beter voor de dag te komen, met hopelijk een nog grotere beker! We zullen zien wat het nieuwe seizoen ons brengt!


6e Competitiedag te Amsterdam

Redactie – Zaterdag 29 april werd de 6e competitiedag gehouden in Sporthal Gaasperdam te Amsterdam. Voor The E-team stonden er drie wedstrijden op het programma. Eerst werd er gespeeld tegen directe concurrent Gidos Screamers, na een uurtje rust moest er gespeeld worden tegen Push E1 en als laatste was er de inhaalwedstrijd tegen De Pont E1. Deze had eigenlijk zaterdag 17 december gespeeld moeten worden, maar door een foutieve boeking bij de organisator kon deze niet doorgaan. Voor deze wedstrijden maakte de E1 gebruik van de diensten van Marnix, Tim, Joas en Michel als handstickers en Endri en Ruben als t-stickers. Nadat eerst een provisorische t-stick voor Endri gemaakt was, omdat hij zijn eigen vergeten was, konden de wedstrijden beginnen.

E-team Emmen – GIDOS
De eerste wedstrijd werd gestart met de basisopstelling, temeer omdat van eerdere wedstrijden bekend was dat dit een moeilijk te kraken team is. Helaas voor hun, en ook voor ons, ontbrak hun sterspeler. Hierdoor werd het een andere wedstrijd dan gehoopt. De tegenstander speelde heel verdedigend de eerste helft waarbij het gokte op een snelle uitbraak, deze kon echter keer op keer gesmoord worden terwijl The E-team wel tot scoren kwam. In de tweede helft werd besloten om Joas wat rust te gunnen, ook vanwege de drie wedstrijden die op het programma stonden. Marnix mocht zijn meters gaan maken en deed dat met verve. Goede verdedigende acties en belangrijke bijdrages bij het opzetten van aanvallend pikte hij zijn doelpuntjes mee. De eindstand werd bepaald op 15-2 in het voordeel van The E-team, de eerste drie punten van de dag zijn binnen!

E-team Emmen – Push
De tweede wedstrijd was tegen het team waar wij onder andere op de Flanders Cup al twee keer tegen hebben mogen spelen. Wetende dat dit een listige wedstrijd is, begonnen we wederom met de sterkste opstelling. Moeizaam kwamen de aanvallen op gang, mede door goed blockwerk van de tegenstander. Dit, samen met het met zijn tweeën vastzetten van Tim in de hoek, zorgde ervoor dat Push de schade nog enigszins wist te beperken. Er werd gerust met een 4-1 voorsprong welke na rust snel uitgebouwd werd na 6-1. Omdat Michel ook nog een wedstrijd moest fluiten, en omdat Marnix de eerste wedstrijd(en de wedstrijd op de Flanders cup tegen Push) zo goed gespeeld had, werd besloten om Michel te wisselen voor Marnix. Tim ging centraal, Joas op Tim’s plek en Marnix nam Joas’ plek in. Zo werd de laatste tien minuten uitgespeeld waarbij ook Marnix zijn doelpuntje meepakte. Dit resulteerde in een 9-1 overwinning. De motoren konden gekoeld worden en geprepareerd voor de laatste wedstrijd.

De Pont E1 – E-team Emmen
De laatste was ook gelijk de leukste wedstrijd, eerdere wedstrijden in dit en vorige seizoenen hebben bewezen dat het niveau verschil dermate klein is dat zowel The E-team als De Pont er met de punten vandoor kon gaan. Het liep echter niet zoals gehoopt, wat vermoeidheid en irritaties slopen in het spel waardoor het niet zoals een machientje liep. Aanvallen kwamen niet goed uit de verf en kansen gingen naast. En in verdedigend opzicht liep ook niet alles soepel. Dit zorgde voor een 5-0 achterstand in de rust. Besloten werd om niet te wisselen en de wedstrijd uit te spelen, geprobeerd werd om de focus te hervinden, dit lukte deels. De tweede helft werd er beter gespeeld wat resulteerde in 4 doelpunten, echter wist De Pont ook nog twee keer te scoren waardoor de eindstand 7-4 in het voordeel van de Pont werd.

Terugkijkend een mooie dag met een minder mooi eind. Met 2/3 van het te behalen punten. Hierdoor is The E-team een plaats gestegen op de ranglijst met nu 3 punten voorsprong op de nummer 4 en 6 punten achterstand op de nummer 2. Alle uitslagen van de afgelopen competitiedag zijn hier te vinden, de stand hier en het schema voor de volgende dag hier.


5e Competititedag te Rotterdam

Redactie- Zaterdag 18 maart werd de 5e competitiedag georganiseerd in sportcentrum Schuttersveld te Rotterdam. The E-team had twee wedstrijden op het programma staan, eerst werd er gespeeld tegen het thuisspelende de Pont E1 en daarna stond er een wedstrijd tegen promovendus Push E1 op het programma waarna het sterrenensemble weer naar huis mocht. Opgeroepen voor deze wedstrijden waren: Tim, Michel en Joas als handstickers en Endri, Ruben en William als t-stickers. Na een aanzienlijke bijdrage in de gemeentekas te hebben gedaan om te mogen parkeren bij de sporthal(het aanstaande kampioenschap moet ergens van betaald worden), mochten zij naar binnen voor hun wedstrijden.

E-team Emmen – de Pont E1
De eerste wedstrijd werd besloten om de basisopstelling te gebruiken, dit hield in: Endri in de goal, Tim, Michel en Joas als handstickers en Ruben als veld t-sticker.  De wedstrijd begon vrij defensief van beide kanten. Er werd weinig ruimte weggegeven in beide strafbalgebieden. Na 10 minuten spelen kwam de eerste serieuze kans welke prachtig afgerond werd door Tim. Lang kon The E-team echter niet van deze voorsprong genieten. Een schot van een de Pontspeler kon eerst nog gekeerd worden door Endri, maar de rebound werd ingetikt. The E-team rouwde echter niet lang en begon aan een tegenoffensief. Dit zorgde voor een 3-1 voorsprong met de rust. Er werd besloten om alles hetzelfde te houden. De tweede helft begon en door twee slordige fouten wist de Pont terug te komen tot 3-3. De Pont kreeg een mooie kans om op een 4-3 voorsprong te komen, deze werd echter op een fabuleuze wijze tegengehouden door Endri waarbij hij met zijn t-stick door het doel draaiend de bal uit het doel tikte. Hierna werd heen en weer aangevallen met steeds meer ruimte tussen de linies tot gevolg. En met nog twee minuten te spelen wist het E-team deze ruimte het eerst te benutten met het 4e doelpunt tot gevolg. Wederom kon hier niet lang van genoten worden en de Pont wist een listig balletje in het doel te verdwijnen. De Pont ging steeds aanvallender spelen waardoor er veel meer ruimte achter de linie ontstond, hier maakte Michel dankbaar gebruik van door een afvallende bal te onderscheppen en achter de keeper van de Pont in het doel te schuiven. Hierna speelde de Pont alles of niets waardoor Tim de 6-4 kon binnenschuiven. Hiermee besliste hij de eindstand in het voordeel van The E-team. Een geweldige wedstrijd voor de neutrale toeschouwer.

Push – The E-team Emmen
De tweede wedstrijd was tegen promovendus Push E1, besloten werd om William te laten wennen aan het niveau. Hij mocht de hele wedstrijd als veld t-sticker spelen terwijl Endri en Ruben om beurten het doel verdedigden. Gestart werd met Endri op doel. Al snel kreeg The E-team een shoot-out mee door goed werk van William die een van de handstickers van Push belette om ongezien door het keepersgebied te kunnen rijden. Deze shoot-out werd feilloos achter de keeper gewerkt door Tim, die nu nog steeds alle gegeven shoot-outs heeft binnengeschoten. Hierna werd langzaam opgebouwd en gezocht naar de 2-0, deze kwam vlak voor rust en dit zorgde voor een 3-0 voorsprong in de rust. Gedurende de rustperiode werd Endri gewisseld voor Ruben die het op doel mocht proberen. De tweede helft werd gestart en in de eerste 5 minuten na rust kreeg The E-team een shoot-out tegen. Deze werd succesvol gestopt door Ruben waarna er nog enkele doelpunten gescoord werden. Dit bracht de eindstand op 7-0, de eerste wedstrijd dit seizoen zonder tegendoelpunten!

Terugkijkend een mooie dag met het maximaal aantal te behalen punten. Hierdoor is The E-team een plaats gestegen op de ranglijst met nu 5 punten voorsprong op de nummer 5, 2 punten achterstand op de nummer 3 en 5 punten achterstand op de nummer 2. Terwijl The E-team één wedstrijd minder heeft gespeeld. Desondanks heeft deze competitiedag nog genoeg stof tot trainen opgeleverd. De complete uitslagen zijn hier te vinden, de stand hier en het schema voor de volgende dag hier.


4e Competitiedag te Ulvenhout

Redactie – Zaterdag 4 februari werd op het sportcomplex Speelland te Ulvenhout de vierde competitiedag gehouden voor de hoofd- en overgangsklasse. Voor het E-team stonden er twee wedstrijden op het programma. Eentje tegen directe concurrent Upward E1 en een tegen de huidige landskampioen, GP Bulls. Joas, Tim, Marnix en Michel waren de opgeroepen handstickers terwijl Ruben en Endri als t-stickers hun bijdrage mochten leveren. De organisatie had de temperatuur in de zaal flink opgestookt wat niet alle rolstoelen even leuk vonden.

Upward E1 – E-team Emmen
De eerste wedstrijd werd gestart met de basisopstelling, Joas op de punt als jager, Tim en Ruben op de flanken als controleurs en Michel als verdedigende rots in de branding. Waarbij Endri het doel mocht bewaken. Het beloofde een leuke, maar zware wedstrijd te worden. De eerste 10 minuten waren voor The E-team, aanval na aanval werd opgezet terwijl Upward slechts een keer de het uitstekend verdedigende E-team kon breken, wat echter geen goal opleverde. Er werd gerust met een 4-1 voorsprong. Na de rust besloot Upward een andere tacktiek te gebruiken en een speler te wisselen, dit had effect waardoor de voorsprong verkleind werd naar 5-3. Met nog tien minuten spelen werd de voorsprong teruggebracht naar 3 doelpunten verschil waarna de wedstrijd rustig uitgespeeld werd. Van beide kanten werden nog twee doelpunten gescoord. Upward wisselde door, maar het mocht niet meer baten. De eindstand werd bepaald op 8-5.

GP Bulls – E-team Emmen
Na de wedstrijd werden de rolstoelen opgeladen, tenminste, dat dachten we. Helaas bleken de stoppen gesprongen waardoor de stoelen geen druppel geladen hadden waardoor een uurtje later ongeladen alweer aangetreden werd tegen de huidige koploper en landskampioen GP Bulls. Er werd wederom besloten om met de basisopstelling te beginnen met de inmiddels bekende ruit. Het begon uitstekend en GP Bulls wist geen gaatje te vinden, het E-team echter wist uit te breken en te scoren via een counter. Daarna ontpopte zich een echte wedstrijd met mooie aanvallen over en weer. GP Bulls wist hierbij twee keer het net te vinden terwijl het E-team telkens op de keeper stuitte. Er werd dan ook gerust met een 2-1 achterstand. In de rust gaf Michel aan dat het niet meer ging en hij nog uiterlijk 5 minuten wilde spelen. Hij was de hele week ziek geweest en de zware wedstrijd tegen Upward had hem opgebroken. Er werd besloten om Marnix direct na rust in te brengen en een iets aangepast systeem te gaan spelen. De tweede helft werd gestart met dezelfde opstelling en na vijf minuten werd er een wissel aangevraagd. Marnix betrad het veld en werd als jager gepositioneerd terwijl Tim ging verdedigen en Joas controleur werd met Ruben. Het stond inmiddels al 4-1 voor GP Bulls. Er volgden mooie aanvallen van beide partijen waarbij GP Bulls nog 3 doelpunten wist te maken terwijl het E-team iedere keer de keeper op haar weg naar het doel trof. De eindstand werd dan ook bepaald op 7-1, er had zeker meer ingezeten, maar een bekende Cruijffiaanse uitspraak luidt: ‘Als je niet scoort, win je niet.’

Al met al 3 punten en op de terugweg werd er nabesproken waarbij de conclusie was dat er nog genoeg te trainen is voor de komende competitiedag in Rotterdam. De standen zijn hier te bekijken, de uitslagen hier en het schema voor de competitiedag in Rotterdam hier.


3e Competitiedag te Eindhoven

Redactie – Zaterdag 17 december was sportcomplex Eindhoven-Noord wederom het strijdtoneel van de top van het Nederlandse elektrisch rolstoelhockey. Een enkele e-teamer toog de dag voor de wedstrijden al naar Eindhoven, om zich ‘optimaal te kunnen voorbereiden’, waarbij de redactie ter ore is gekomen dat boze tongen beweren dat deze speler vooral om het Eindhovens schoon en de groene knuppels te doen was. Desondanks was hij zaterdag present om zijn bijdrage te leveren aan de wedstrijden. Het E-team speelde met Endri en Ruben als t-stickers en Tim, Marnix, Joas en Michel als handstickers. Helaas zijn Niek en Eveline nog steeds herstellende, hopelijk kunnen jullie snel weer aansluiten! Er stonden drie wedstrijden op het program, echter werd door een ‘miscommunicatie’ een fout gemaakt in de boeking van de hallen. Hierdoor was het niet mogelijk om de laatste drie wedstrijden op veld drie te spelen. Dit betrof onder andere een wedstrijd van The E-team tegen De Pont E1. Hierdoor hoefde The E-team maar twee wedstrijden te spelen. Om 12:00 uur werd aangetreden tegen landskampioen GP Bulls en om 14:00 uur werd gespeeld tegen directe concurrent Gidos Screamers.

GP Bulls – E-team Emmen
De eerste wedstrijd was tegen het thuisspelende en regerend kampioen, GP Bulls. Er was erg veel publiek rond deze wedstrijd, die hoopten op een snelle walk-over. Het tegendeel bleek waar. Er werd van beide kanten hard maar fair gespeeld, de nodige kansen gecreëerd, goed verdedigd, goed gecombineerd, maar weinig gescoord. Tot vlak voor tijd stond het 1-1, echter beging de t-sticker van dienst een fout waardoor GP Bulls mocht aanleggen voor een shoot-out. Hierbij kreeg onze keeper tevens een groene kaart gepresenteerd, omdat hij in korte tijd twee keer in het heetst van de strijd zijn doel ongeveer 10 centimeter naar achteren had verschoven. De redactie heeft dit in haar 6-jarige HK/OK-carrière nog nooit meegemaakt. De shoot-out werd binnengewerkt, ondanks het feit dat Endri er heel erg dichtbij zat. Er werd gerust met een 2-1 achterstand.
In de rust werd besloten om niet te wisselen en dezelfde tactiek aan te houden, mocht het onverhoopt toch niet werken, werd overgeschakeld. Na de rust bouwde GP Bulls haar voorsprong echter gestaag uit naar 5-1, veelal door verdedigende fouten. Hierdoor werd besloten om over te schakelen op het tweede systeem. Dit werkte beter en er werd tot 5 minuten voor tijd geen doelpunt meer weggegeven, maar wel gescoord, tussenstand 5-2. Toen besloot GP Bulls te wisselen, iets wat ook The E-team besloot doen. Joas werd naar de kant gehaald, om zijn aan vervanging toezijnde accu’s te sparen en Marnix betrad het speelterrein. Marnix speelde een erg goede partij, maar men kon niet voorkomen dat GP Bulls nog twee keer wist te scoren.

Gidos Screamers – E-team Emmen
De tweede wedstrijd begon om 14:00 uur, in de tussentijd kwam ons ter ore dat topscorer en drijvende kracht achter Gidos Screamers, Björn Sarrazyn, afwezig was. Ons strijdplan werd hierop aangepast door Ruben wat meer op te laten komen en vooral op precisie te gaan spelen. Geleidelijk werd een voorsprong gecreëerd en werd dan ook gerust met een 8-4 voorsprong.
In de rust werd besloten om Marnix de volledige tweede helft te laten spelen door de basishandstickers te  rouleren. Eerst werd Michel naar de kant gehaalt, welke besloot om het eerste deel van de tweede helft live te gaan streamen. Na 7 minuten werd Tim naar de kant gehaald en Michel ingebracht. Toen werd besloten om een experiment uit te voeren door Joas te laten verdedigen en Michel te laten jagen. Dit verliep niet geheel volgens plan, getuige het feit dat Gidos iets dichterbij kwam. Met nog 7 minuten te spelen werd Tim ingebracht, ten koste van Joas. Mede door deze wisseling werden nog enkele doelpuntjes meegepikt. Hierdoor werd de eindstand 11-6 in het voordeel van The E-team.

Onder het genot van een verdiend biertje werden de wedstrijden nabesproken, waarbij Joas zijn bierpunten inloste! Al met al nog genoeg stof tot trainen.


2Competitiedag te Stadskanaal

Redactie – Zaterdag 5 november stond de tweede competitiedag op het programma. Wederom was sportcentrum Pagedal het toneel van hockey van de bovenste plank. Sommigen togen al op vrijdag richting het Noorden om op zaterdag op tijd en uitgerust in het altijd mooie Stadskanaal te arriveren. Voor het thuisspelende E-team stonden er twee wedstrijden op het programmma. Om 12 uur werd er aangetreden tegen nieuwkomer Push uit Breda en om 17:00 uur stond de wedstrijd tegen de Pont E1 op de rol, vanuit het vorige jaar een sterke tegenstander gebleken. Naast de basisspelers waren Marnix en Endri opgeroepen als vervangers voor Niek en Eveline die helaas nog steeds niet voldoende herstelt zijn. De basis werd gevormd door Endri op doel, Ruben als t-sticker en Joas, Michel en Tim als handstickers. Het werd een dag met gemixte gevoelens.

E-team Emmen – Push
De eerste wedstrijd was tegen nieuwkomer Push. Door tijdens de vorige competitiedag al enkele wedstrijden te analyseren hadden we al een beeld van Push. Afgaand op de analyse werd gestart met de basis en vaste tactiek. Deze kwam niet helemaal tot zijn recht, wat mede resulteerde in een 2-2 stand na 5 minuten spelen.
Na het aanpassen van de tactiek begon het te lopen, wat resulteerde in een 6-2 ruststand. In de rust werd besloten om Marnix wat speeltijd te gunnen, waarna Joas naar de kant werd gehaald. Met deze gewijzigde opstelling begonnen we de tweede helft. Het begin kenmerkte zich door vele aanvallen van Push welke telkens succesvol konden worden gepareerd, buiten één aanval om. Dit bracht de stand tot 6-3. Om wat meer afstand te kunnen nemen werd besloten om Marnix weer te wisselen voor Joas. Hierdoor werd de score uitgebouwd naar 10-3. Joas werd wederom naar de kant gehaald, mede om accu’s te sparen. Marnix mocht Joas zijn plek weer innemen. Zo werd de wedstrijd uitgespeeld waarin nog 1 keer gescoord zou worden. De eindstand werd bepaald op 11-3 in het voordeel van The E-team.

E-team Emmen – De Pont E1
Na 4 uur was het de beurt om wederom het speelveld te betreden. Alles leek erop dat het een attractieve wedstrijd zou worden. Er werd gespeeld met de gebruikelijke opstelling. De wedstrijd golfde op en neer, waarbij The E-team helaas sommige kansen niet afmaakte, waar De Pont dat wel deed. Dit resulteerde in een 4-1 ruststand in het voordeel van De Pont. In de rust werd wederom besloten om van tactiek te wisselen, om zo meer ruimte te creëren tijdens het aanvallen. Hierdoor wist het E-team nog 3 keer te scoren, maar moest het ook meer ruimte weggeven wat, mede door wat persoonlijke fouten, zorgde voor 5 tegentreffers. Dit zorgde voor 4-9 eindstand in het nadeel van The E-team, desondanks was het een leuke wedstrijd om naar te kijken voor de neutrale kijker.

De resultaten leverden 3 punten op. Hierdoor staat het E-team 5e met 4 punten, met 3 punten achterstand op de nummer 3. Een redelijk opgewekt gevoel, maar wel stof tot napraten en trainen.


1e Competitiedag te Stadskanaal

Redactie – Zaterdag 8 oktober werd de 1e competitiedag van het nieuwe seizoen gehouden in Stadskanaal, de eerste van de twee thuiswedstrijden dit seizoen, er stonden twee wedstrijden op het programma. Om 12:00 uur werd er aangetreden tegen Upward E1, de bekerwinnaar van dit seizoen en om 17:00 uur werd er gespeeld tegen GIDOS uit Roeselare, België. Bij winst kon The E-team E1 een goede start maken. De E1 trad aan met Endri als keeper, Ruben als t-sticker en Joas, Tim en Michel als handstickers. Marnix was als reservespeler opgeroepen. Dit betekende het debuut van Endri als speler in de hoogste klasse in Nederland, waar hij zich prima staande hield. Terugkijkend was een teleurstellende dag voor The E-team E1.

E-team Emmen – Upward E1

De eerste wedstrijd was tegen Upward E1,de bekerwinnaar. De wedstrijd begon gelijk slecht, de eerste vijf minuten waren van onze kant slecht, we begonnen slap en binnen enkele minuten stond er 0-3 op het scorebord. Dit betekende dat we gelijk aan de bak moesten. We begonnen wakker te worden en wisten de marge naar 4-6 te brengen waarna er gerust werd. Na de rust begonnen we op dezelfde manier als de eerste helft en door enkele verdedigende fouten en misverstanden wist Upward dan ook 6 keer achter elkaar te scoren, terwijl The E-team zelf 4 keer het net wist te vinden. Al met al werd de eindstand bepaald op 8-3.

E-team Emmen – GIDOS

Na een aantal uurtjes rust stond de wedstrijd tegen GIDOS op het programma. Na de eerste wedstrijd en de wedstrijd van de tegenstander geëvalueerd te hebben werd er een speelplan bedacht waarna we aan de wedstrijd konden beginnen. De eerste aanval en goal was voor GIDOS waarna het E-team gelijk terugsloeg en de gelijkmaker liet noteren.
Het spel golfde over en weer en zowel GIDOS als het E-team kwam niet meer dan twee punten verschil voor te staan. Er werd gerust met een 6-5 voorsprong voor The E-team. Er werden enkele kleine wijzigingen aangebracht wat er mede voor zorgde dat The E-team met nog 2 minuten op de klok achterstond met 8-9. Een vrij cruciaal moment in de wedstrijd was de tweede groene kaart voor de sterspeler van GIDOS. Hij kreeg een gele kaart en een tijdstraf van 2 minuten. Toen werd besloten om alles of niets te spelen. Met nog 10 seconden te spelen kreeg The E-team een shootout mee welke door Tim genomen werd. Hij had eerder die wedstrijd al een shootout benut en kreeg van het team de vrijheid om deze ook om te zetten in een doelpunt. Waar hij de vorige keer de keeper in de linkerhoek van het doel had verschalkt koos hij dit keer de rechterhoek. Dit terwijl de keeper gokte op weer een schot in de linkerhoek. Dit betekende dat het 9-9 werd en dat was tevens de eindstand. Een zwaarbevochten, maar niet onverdiend punt!

Tijdens de nabespreking onder het genot van een welverdiend glas bier werd Tim Heere tot speler van de week verkozen. De wedstrijden geven genoeg stof tot nabespreken en trainen, dit alles om 5 november nog beter te spelen en hopelijk meer punten binnen te halen.

Share to Google Plus