Zaterdag 1 april jl. was er in sporthal Zielhorst de vierde competitiedag voor de regio oost van seizoen 2016-2017. Het was voor de regioteams de eerste keer dat er gespeeld zou worden in Amersfoort. Het was een dag met erg wisselende resultaten, wat zijn werking had in de tussenstanden.

The E-team E2
Dit team bestond deze dag uit Endri en William als vaste t-stickers, Marnix, Ruben en Dylan als vaste handstickers. Vanuit de E3 was er versterking van Stan, Davey en Ivo om ze alvast wat ervaring te latne opdoen. Voor deze dag stonden er twee wedstrijden op het programma, eerst diende er gespeeld te worden tegen Tukkers en daarna tegen Upward E3.

Tukkers United E2 – The E-team E2
Deze wedstrijd werd gespeeld met Dylan, Ruben, Marnix, Stan, William en Endri. Hierbij betraden Dylan, Ruben, Marnix, William en Endri eerst het veld. De wedstrijd begon vrij rustig, er kwamen over en weer wat kansjes. Na enkele minuten wist The E-team een gaatje te vinden en de 1-0 te scoren, lang kon hier niet van genoten worden, want Tukkers scoorde snel de 1-1. Snel daarna kwam The E-team weer op voorsprong om deze vervolgens niet meer uit handen te geven. Stan mocht het laatste kwartier spelen en liet een goede indruk achter.

The E-team E2 – Upward E3
De laatste wedstrijd was tegen Upward E3, dit betrekkelijk jonge en talentvolle team heeft soms verrassende aanvallen. En wordt iedere competitiedag sterker. Voor deze wedstrijd werd naast de gebruikelijke spelers gebruik gemaakt van de diensten van Stan, Davey en Ivo. Begonnen werd met Endri, Marnix, Ruben, Dylan en William. Al werd er doorlopend gewisseld. Er werd rustig aan gedaan om de nieuwe spelers te laten wennen. Hierdoor kwam Upward in de wedstrijd wat resulteerde in een 3-2 voorsprong met nog 10 minuten te spelen. Besloten werd om om te schakelen wat zorgde voor de 4-2. Bij een volgende aanval was er knal te horen en zag men Ruben op 3 in plaats van 6 wielen liggen. Het bleek dat hij met zijn bijna nieuwe Turbo Twist S3 opgevallen was nadat hij over een t-stick heengereden was. Deze kan dus ook op het lijstje omvalbare rolstoelen genoteerd worden. Nadat Ruben met stoel en al weer op 6 wielen getakeld werd, werd de wedstrijd vervolgd. Hierna wist het t-sticktalent van de E1, welke in de E2 met handstick opteert, de bevrijdende 5-2 te scoren en hiermee de wedstrijd te beslissen.

The E-team E3
De E3 had Karel en Bryan als t-stickers en Gijs, Ilja, Ivo, Davey en Stan als handstickers. Vanwege de dunne spoeling moesten enkele spelers ook hun opwachting maken in andere teams.

The E-team E3 – Upward E4
Deze wedstrijd tegen de nummer twee begon goed, er waren mooie aanvallen en het was dan ook lang 2-2. Echter naar verloop van tijd wist Upward afstand te nemen. Hierdoor werd de eindstand bepaald op 6-2 in het voordeel van Upward.

The E-team E3 – Koprol E1
De tweede wedstrijd was een hele eenzijdige wedstrijd. Zoals wel al vaker vertelt is dit een team wat eigenlijk niet in de tweede klasse hoort te spelen. Het was een wedstrijd welke in het teken stond van verdedigen. De eindstand was dan ook 9-1 in het voordeel van Koprol E1.

The E-team E3 – Stick Flyers E2 
De laatste wedstrijd was de laatste en ultieme mogelijkheid om deze dag toch nog enigszins goed af te sluiten. Er werd gestart met de sterkste opstelling en al snel werd duidelijk dat deze tegenstander niet van het kaliber zoals de vorigen was. Er werd mooi gecombineerd wat resulteerde in een 9-1 overwinning.

The E-team E4
De E4 had te maken met twee zieken. Hierdoor was het team ‘gehandicapt’ en moest noodgedwongen beroep doen op enkele spelers van de E3.

Koprol E2 – E-team E4
De eerste wedstrijd was tegen Koprol E2. Er werd gebruik gemaakt van twee spelers van de E3, maar ook dat mocht niet baten. De wedstrijd werd afgesloten met een 6-2 nederlaag.

E-team E4 – Zwollywoodsticks E1 
De tweede wedstrijd was tegen nieuwkomer Zwollywoodsticks E1, dit team heeft enkele bekende namen met spelers die tot vorig jaar deel uitmaakten van onze E4. Hierdoor wisten wij ons goed te wapenen en vele mooie aanvallen op te zetten, helaas kwamen veel van de eindschoten op de paal of in de t-stick van de keeper terecht. Waar wij verzuimden om te scoren, deed de tegenstander dit wel. Zij waren dodelijk effectief, waar wij 20 kansen hadden, met 2 goals. Hadden zij er 3, waar 3 goals uit voortvloeiden. Hierdoor was de eindstand 3-2 in het voordeel van Zwollywoodsticks. Dit werd overigens door de tegenstander gevierd alsof het landskampioenschap binnengehaald was.

E-team E4 – Keistad Rollers E3
De laatste wedstrijd was tegen het thuisspelende Keistad Rollers E3. Tijdens de wedstrijd werd duidelijk waarom dit team op de eerste plek staat. Zij waren nog wat beter ingespeeld dan de E4. Hierdoor werd de eindstand bepaald op 11-3 in het voordeel van Keistad Rollers.

Door deze resultaten hebben de E2 en E3 een aantal punten verzameld, helaas mocht dit voor de E4 niet zo zijn. Al met al is hierdoor bekend dat de E2 niet meer in te halen is en daardoor kampioen is De E3 en E4 zijn een 1 plekje gedaald op de ranglijst en zijn beide op een 4e plek terug te vinden.


Zaterdag 14 januari jl. was er op sportcentrum Schuttersveld in de sporthal de tweede competitiedag voor de regio oost van seizoen 2016-2017. Door de canceling van de eerste competitiedag, was dit de tweede mogelijkheid om punten bij elkaar te schrapen. Het was een dag met goede resultaten, wat zijn werking had in de tussenstanden.

The E-team E2
Dit team bestond deze dag uit Endri en William als vaste t-stickers, Marnix en Ruben als vaste handstickers. Vanuit de E3 was er versterking van Stan en omdat Stan ook onmisbaar was bij de E3, werd de hulp ingeroepen van E1-speler Michel. Welke ook enkele wedstrijden moest fluiten deze dag. Voor deze dag stonden er drie wedstrijden op het programma, echter meldde Tukkers United E2 zich de dag voor de competitiedag af. Hierdoor werd het schema omgegooid en was The E-team E2 om kwart voor 2 al klaar.

Stick Flyers E1 – The E-team E2
De eerste wedstrijd was tegen het thuisspelende Stick Flyers E1, van de vorige competitiedag was bekend dat dit team erg snel kon counteren waardoor wat behoudender gespeeld werd. Stan mocht de eerste helft uitrusten omdat hij de wedstrijd ervoor met de E3 meegespeeld had. De wedstrijd begon met een snelle openingsgoal waarna het spel heen en weer ging. Gedurende de wedstrijd kreeg The E-team een counter die afgerond werd door onder de stoel van een speler door op doel te schieten. Deze goal zat waardoor de voorsprong verdubbeld werd. Hierna nam The E-team E2 het heft in hand en hield controle over de wedstrijd tot de rust. Na de rust werd besloten om na 5 minuten spelen Marnix te wisselen voor Stan, de wedstrijd werd verder gecontroleerd en de voorsprong werd vergroot naar 4-0. De tegenstander wist nog een goal te maken, maar kwam niet in de wedstrijd. Aan het einde werd nog de 5-1 gescoord uit een volley, maar deze werd afgekeurd vanwege hoog spel.

The E-team E2 – Tukkers United E2 
Zoals eerder vermeld werd deze website reglementair beslist in het voordeel van The E-team E2.

Upward E3 – The E-team E2
De laatste wedstrijd was tegen Upward E3, dit betrekkelijk jonge en talentvolle team heeft soms verrassende aanvallen. Omdat Stan mee moest spelen met de E3, waren er maar vijf spelers over. Er werd behoudend gespeeld met een jager. Al snel stond de 1-0 op het scorebord. Toen werd het spel stilgelegd vanwege een technische time-out, William, de t-sticker van dienst, bleek met lege accu’s te staan. Mede vanwege het feit dat er geen wisselspelers waren, werd verder gespeeld met 4 spelers. Door een snelle counter van Michel werd een 2-0 voorsprong gerealiseerd, waarmee ook gerust werd. Na de rust kwam William terug, waar inmiddels ook Ruben met lage accuspanning kampte. Hierdoor werd besloten om William en Ruben te laten verdedigen terwijl Michel en Marnix gingen jagen. Hierdoor werd 1 tegendoelpunt weggegeven en zelf nog een keer gescoord. De eindstand was 3-1 in het voordeel van The E-team. Gezegd mag worden dat Endri ook uitstekend keeperswerk verrichte en de E2 in beide wedstrijden behoedde voor meer tegendoelpunten.

The E-team E3
De E3 had Karel en Bryan als t-stickers en Gijs, Ivo, Davey en Stan als handstickers. Vanwege de dunne spoeling moesten enkele spelers ook hun opwachting maken in andere teams.

Stick Flyers E2 – The E-team E3
Deze wedstrijd was een vrij eenvoudige overwinning. Er werden meerdere mooie aanvallen opgezet en afgerond. Na een riante voorsprong werd er doorgewisseld om iedereen te laten spelen en te zorgen dat iedereen fit genoeg is voor de andere twee wedstrijden.

The E-team E3 – Keistad Rollers E2
De tweede wedstrijd was een hele spannende. Er werd gestart met de sterkste opstelling waarbij Bryan als veld t-sticker werd gebruikt. Dit wierp zijn vruchten af en vele aanvallen werden succesvol afgewend. De eindstand werd bepaald in een 2-1 overwinning door The E-team E3. Dit had hoger uit kunnen vallen, maar ook lager waardoor het een verliespartij had kunnen worden.

Koprol E1 – The E-team E3 
De laatste wedstrijd werd naar voren gehaald waardoor de E3 eerder dan gepland klaar was. Deze wedstrijd was tegen nieuwkomer en koploper van de tweede klasse, E-team E4 had hier vorig jaar al een stevige dobber aan en ook dit jaar is er nog geen enkel team opgewassen tegen het geweld van dit team. Het doel voor deze wedstrijd was zo min mogelijk tegendoelpunten. Er werd een defensieve sterke opstelling gekozen waarbij Bryan op de sterkste handsticker gezet werd. Zijn taak was ten alle tijde dichtbij deze speler te blijven, al zou zij bij wijze van spreke naar de wc gaan. Het wierp zijn vruchten af want veel kansen wist deze speler niet af te ronden. De eindstand was een afgetekende 11-2 nederlaag, al was de wedstrijd erg spannend, maar wist de E3 vaak net niet de eindpass te geven.

The E-team E4
De E4 had te maken met twee zieken en een speler met een gekneusde sleutelbeen. Hierdoor was het team ‘gehandicapt’ en moest noodgedwongen beroep doen op enkele spelers van de E3.

E-team E4 – Stick Flyers E3
De eerste wedstrijd was tegen het thuisspelende Stick Flyers E3. Er werd gespeeld met Leon, Karel, Davey en Charlotte. Enkele mooie combinaties werd goed afgerond wat zorgde voor een 9-6 overwinning.

Zwollywoodsticks E1 – E-team E4
De tweede wedstrijd was tegen nieuwkomer Zwollywoodsticks E1, dit team heeft enkele bekende namen met spelers die tot vorig jaar deel uitmaakten van onze E4. Hierdoor wisten wij ons goed te wapenen en vele mooie aanvallen op te zetten, helaas kwamen veel van de eindschoten op de paal of in de t-stick van de keeper terecht. Waar wij verzuimden om te scoren, deed de tegenstander dit wel. Zij waren dodelijk effectief, waar wij 20 kansen hadden, met 1 goal. Hadden zij er 3, waar 3 goals uit voortvloeiden.

E-team E4 – Zwollywoodsticks E2
De laatste wedstrijd was tegen de andere nieuwkomer, Zwollywoodsticks E2. Ook dit team had een bekende in haar selectie, welke vorig jaar nog deel uitmaakte van onze E5. Besloten werd om Gijs en Davey op te roepen, dit omdat Charlotte teveel last van haar schouder had gekregen. Er werd met een behoudende opstelling gespeeld, om te zorgen dat de tegenstander weinig kansen kon creeren. Dit wierp zijn vruchten af en door mooie combinaties en soloacties werd de wedstrijd afgesloten met een 9-0 overwinning.

Door deze resultaten hebben alle teams een punten verzameld, de E2 heeft haar koppositie verstevigd en heeft een voorsprong van 12 punten. De E3 en E4 zijn een plekje gestegen op de ranglijst en zijn op een 2e en 3e plek terug te vinden.


Zaterdag 26 november jl. was er in Sportcentrum UT te Enschede de eerste competitiedag voor de oostelijke regio van het seizoen 2016-2017. Eigenlijk zou dit competitiedag 2 zijn van het seizoen, ware het niet dat de vorige afgelast werd. De dag werd er een met wisselende resultaten, maar met een goede start.

The E-team E2
Dit team bestond deze dag uit Endri en William als vaste t-stickers, Ruben als t- en handstick en Armanda, Marnix en Dylan als vaste handstickers. Daarnaast kon bij nood gebruik van E3-speler Stan gemaakt worden.

Tukkers United E2 – The E-team E2
Van vorige seizoenen wist men dat het een listige tegenstander was die verrassend uit de hoek kon komen. Om niet voor verassingen te komen staan, werd gestart met de vaste basis. Endri op doel, Ruben als t-sticker en Dylan, Armanda en Marnix als handstickers. Ruben moest de wedstrijd zonder stick aanvangen en William mocht eerst niet spelen, dit omdat Rubens’ stick niet paste en William zijn stick te lang bevonden werd. In de rust kwam een aangepaste stick wel door de keuring en William werd goedgekeurd. Rubens’ reservestick kwam na de wedstrijd pas boven water. Ondanks deze strubbelingen liet het team zich niet uit het veld slaan en begon sterk aan de wedstrijd. Met mooie aanvallen werd een 7-1 eindstand bewerkstelligt in het voordeel van The E-team E2. Ondanks een gemiste shoot-out door Armanda.

The E-team E2 – Stick Flyers E1
De tweede wedstrijd was tegen directe concurrent Stick Flyers E1. In de tussentijd werden de t-sticks verder geoptimaliseerd en brandstofpijlen bijgevuld. De wedstrijd tegen Stick Flyers staat bekend als een echte triller, waarbij er altijd op het scherpst van de schrede gestreden wordt. Om hierop voorbereid te zijn werd wederom gestart met de sterkste opstelling. Echter stond het binnen enkele minuten 4-2 en deze voorsprong werd langzaamaan uitgebouwd waarbij er ook gewisseld werd. De eindstand werd beslist op 13-2 in het voordeel van The E-team, dit ondanks een wederom gemiste shoot-out door Armanda.

The E-team E2 – Upward E3
De derde wedstrijd en laatste wedstrijd was tegen Upward E3. Het was een leuke wedstrijd die op en neer golfde, echter waar Upward haar kansen niet kon afmaken lukte het E-team dit wel. In de tweede helft mocht Stan zijn debuut maken in de 1e klasse, vrijwel direct daarna wist hij een mooie kans te benutten en zijn 1e goal te maken! Dit, samen met een benutte shoot-out van Armanda(driemaal is scheepsrecht), zorgde voor een 9-0 eindstand.

Doordat de E2 al haar wedstrijden wist te winnen staat het stabiel op de eerste plaats met 9 punten.

The E-team E3
De E3 had Bryan als keeper en Ivo, Gijs, Stan, Ilja en Davey als handstickers. Sommige spelers hadden echter ook nog verplichtingen bij andere teams waardoor het voor sommigen een drukke dag was.

Upward E4 – The E-team E3
The E-team E3 mocht als eerste aantreden tegen de kampioen van vorig jaar. Het beloofde een zware wedstrijd te worden. Toch werden er enkele mooie combinaties opgezet en goed verdedigend werk zorgde voor slechts één tegengoal. Zelf wist het E-team 2 keer te scoren waardoor de eindstand werd bepaald op 2-1 in het voordeel van E-team E3, de eerste punten waren binnen.

Keistad Rollers E2 – The E-team E3
De tweede wedstrijd was tegen de nummer 3 van vorig seizoen, Keistad Rollers E2. Het was een erg spannende wedstrijd waarbij Keistad Rollers E2 in de eerste helft een overwicht had en gestaag een voorsprong opbouwde. De tweede helft was voor The E-team, maar de eindspurt werd te laat ingesteld waardoor de eindstand van deze spannende wedstrijd werd bepaald op 2-1 in het voordeel van Keistad Rollers E2.

Keistad Rollers E1 – The E-team E3
De laatste wedstrijd was tegen Keistad Rollers E1, deze defensief zeer sterke ploeg was een goede krachtmeting om te kijken waar The E-team E3 stond. Het spelverloop was zeer divers en verscheidene mooie aanvallen werden ingezet. Toch wilde het balletje verschillende malen net niet het net in waardoor Keistad Rollers E1 er met de winst vandoor ging. De eindstand was 3-1 in het voordeel van Keistad Rollers E1.

Al met al was het voor The E-team E3 ook een redelijk goede dag, door de winst op Upward E4 werden er toch nog een paar punten gepakt en nestelt The E-team E3 zich in het middenveld. Al met al genoeg stof tot trainen.

The E-team E4
De E4 had te maken met verschillende afwezigen, hierdoor moest er, noodgedwongen, een beroep gedaan worden op enkele spelers uit de E3. Als vaste t-stickers waren Leon en Karel van de partij met als handsticker Roelof. Handstickers Gijs, Ivo en Davey vielen om en om in om het team te competeren.

Keistad Rollers E3 – The E-team E4
De eerste wedstrijd was tegen Keistad Rollers E4. Karel, Leon, Roelof en Davey speelden de hele wedstrijd. Het spel ging heen en weer, echter wist Keistad Rollers E3 het net vaker te vinden. Hierdoor werd de eindstand bepaald op 7-3 in het voordeel van Keistad Rollers E3.

The E-team E4 – Zwollywoodsticks E1
De tweede wedstrijd was tegen nieuwkomer in de competitie, Zwollywoodsticks E1. Omdat het de eerste keer was dat de E4 tegen deze tegenstander speelde, waar geen enkele bekende in speelde, werd begonnen met de sterkste opstelling. Goed verdedigen en gedoseerd aanvallen zorgden voor een ruime voorsprong. De eindstand werd bepaald op 10-1 in het voordeel van The E-team. Een compliment voor Zwollywoodsticks die, ondanks gebrek aan ervaring goed tegenstand boden. Voor de toekomst zullen zij zeker in niveau groeien door de ambitieuze spelers.

The E-team E4 – Koprol E2
De laatste wedstrijd was tegen de derde nieuwkomer, Koprol E2. Enkele spelers waren bekend. Besloten werd om wederom met de sterkste opstelling te beginnen, dit wierp zijn vruchten af waardoor met nog 10 minuten te spelen, The e-team E4 voor stond met 3-1. Door een onschuldige overtreding echter moest Gijs zich laten wisselen door een bloedende wond. Tegelijkertijd wisselde ook Koprol E2 waarbij een sterke speler het veld betrad. Door dit alles werd een voorsprong toch nog weggegeven waardoor 4-4 de eindstand was na 30 minuten speeltijd.

Door de sterke resultaten heeft The E-team E4 reeds 4 punten verzameld en staat stabiel in de middenmoot. Terugkijkend een mooie dag met goed samenspel, maar ook nog enkele aandachtspunten.

 

Share to Google Plus